Hemp Clothing

Hennep is als grondstof zeer milieuvriendelijk! Zo is er bij de productie van hennep veel minder water nodig dan bij de productie van katoen, tot slechts 1/20e van wat er bij katoen gebruikt wordt. Vaak is de regen voldoende om de hennep te laten groeien.

Hennep groeit dichtbij elkaar en de planten worden tot wel vier meter hoog in vier maanden tijd. Hierdoor kan er meerdere keren per jaar worden geplant en dus meer geproduceerd worden. De plant produceert per vierkante meter dan ook onwijs veel bruikbare vezels. Omdat de plant erg sterk is is zijn er bij de teelt nauwelijks pesticiden of onkruidverdelgers nodig. Dat maakt het ook goed mogelijk om volledig biologische hennep te telen. 

En nog een groot voordeel, bij de productie van hennep en kleding gemaakt van hennep wordt er meer CO2 opgenomen door de planten dan dat er wordt uitgestoten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »